handtekening Xander Hunfeld Xander Hunfeld
fotostrip van Xander Hunfeld
Help

Achtergrond

Deze site is gebouwd in HTML5vergrootglas en CSS3vergrootglas met apparaatonafhankelijkheid in gedachten. Daarnaast biedt de site video aan, die is gecodeerd met de H.264vergrootglas codecvergrootglas.

Problemen met een juiste weergave van deze site hangen af van de gebruikte versie van de webbrowser, en het afspelen van video hangt af van zowel de browser als de aanwezigheid van de H.264 codec op het apparaat waarmee de site wordt benaderd.

De site wordt niet goed weergegeven

Wanneer de site niet juist wordt weergegeven, ligt de oorzaak meestal bij een verouderde browserversie. In de meeste gevallen helpt een update. Hieronder staan de links naar de downloadpagina's van de vier belangrijkste browsers, waar een update van de browser kan worden gevonden.

logo IE logo Chrome logo FireFox logo Safari

Video's worden niet afgespeeld

Als video's niet worden afgespeeld, ontbreekt meestal de juiste codec op het systeem. Voor de video's op deze site is de H.264 codec vereist. Hieronder staan de links naar de downloadpagina's van de K-Lite codec pack voor Windows, Perian codec pack voor Mac OSX en W31codec-all voor Linux. Deze codec packs lossen ook weergaveproblemen op van andere bronnen dan H.264.

K-Lite (Windows)vergrootglas Perian (Mac OSX)vergrootglas W32codec-all (Linux)vergrootglas

Smartphone's en tablets

Met de dag verschijnen er nieuwe apparaten om het internet mee te benaderen. Er zijn nu drie belangrijke besturingssystemen voor smartphone's en tablets: iOS van Apple, Android van Google en Windows 8 RT van MicroSoft. Deze site is ontwikkeld met apparaat-onafhankelijkheid in gedachten. De site is getest met Apple iPhone, Apple iPad, Samsung Galaxy Tab 2 tablet en Windows Surface tablet. Er is nog een probleem geconstateerd met het vergroten van het videobeeld op iPhone, iPad en Galaxy Tab 2 tablet. Met de Surface wil de video niet afspelen in IE 10, maar wel in Instant Browse, een alternatieve browser die gratis beschikbaar is in de Store. Daarvoor moet echter de pagina die de video bevat rechtsreeks via de URL-balk worden opgeroepen, omdat de Surface bij het openen van een nieuwe pagina automatisch de standaard browser IE 10 inzet. Uiteraard werken wij er hard aan om deze problemen op te lossen! Wij verzoeken u om problemen die u tegenkomt en die niet worden opgelost met een update van de browser of een download van een codec pack te melden via de menuknop 'meld probleem' hierboven.